Posjet Branka Hrga Općini Brinje: Zadovoljan pozicijom i novim vodstvom HSS u LSŽ

-
-

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke, gradonačelnik grada Križevaca i saborski zastupnik gospodin Branko Hrg u društvu predsjednika Nadzornog odbora HSS-a i svojeg zamjenika gospodina Ivana Vuka u ponedjeljak 19. svibnja, svojim redovnim obilaskom organizacija posjetili su Općinu Brinje, te se kasnije uputili u Otočac na sastanak kojem su nazočili svi članovi ŽO HSS Ličko-senjske županije. 

U Brinju su se susreli sa općinskim načelnikom i predsjednikom ŽO Hrvatske seljačke stranke gospodinom Zlatkom Fumićem. Nakon kratkog upoznavanja sa općinskim djelatnicima, direktoricama i djelatnicama Vodovoda i Komunalnog društva razgovaralo se o gospodarskom i društvenom stanju općine, njenom položaju u županiji te tekućim problemima. Gospodin Branko Hrg pozdravio je načelnikovu odluku o oslobađanju plaćanja komunalnog doprinosa sve objekte koji služe za obavljanje poljoprivrednih djelatnosti u procesu legalizacije te je istaknuo kako treba pomoći hrvatskom seljaku u ovim teškim vremenima. Razgovaralo se i o mogućnosti povlačenja sredstava iz Europskih fondova za razvoj poljoprivrede te su uputili kritiku sadašnjoj Vladi zbog neprolaznosti postojećih projekata iz područja poljoprivrede.
„ Ova Vlada nema strategije, njihova politika uništava selo i poljoprivredu“ istaknuo je gospodin Hrg.
Razgovaralo se i o mogućnosti zapošljavanja na području Općine, problematici mladih u pronalaženju posla te razvoju Brinja koji svoju budućnost vidi u otvaranju Turističke zajednice i razvoju seoskog turizma. Predstavili su svoja gledišta na predstojeće izbore za Europski parlament te su zadovoljni odlukom o koaliciji jer po anketama pokazuje dobre rezultate. HSS-ova kandidatkinja za EU parlament gospođa Marijana Petir na listi se nalazi na petoj poziciji te su uvjereni u njen prolazak jer je njen glas u parlamentu glas hrvatskog seljaka!
Nakon lanjskih unutarstranačkih izbora, predsjednik HSS-a je zadovoljan novim vodstvom stranke u županiji i istaknuo je kako se nada da će se u budućnosti bolje iskoristiti potencijal ovog kraja i potaknuti još veći razvoj poljoprivrede. U razgovoru su se dotaknuli i teške situacije u Slavoniji te su pozvali sve ljude bez obzira na stranačku pripadnost da se odazovu humanitarnom pozivu i pomognu svima kojima je pomoć potrebna. HSS se maksimalno uključuje u pružanje pomoći pogođenim područjima.
Na kraju druženja, općinski načelnik i predsjednik ŽO HSS-a LSŽ Zlatko Fumić zahvalio je gospodinu Branku Hrgu i gospodinu Ivanu Vuku na posjetu Općini, uručio im prigodne poklone za uspomenu na ovaj posjet Brinju i pozvao ih da opet posjete Općinu Brinje.

Nastavak ispod oglasa

A.B.