Posjet Kosovske delegacije Općini Perušić

Općina Perušić ugostila  je predstavnike Vlade Republike Kosovo, predstavnike Nacionalnog i Lokalnog udruženja privatnih šumoposjednika  te predstavnike CNVP-a (CNVP (Connecting Natural Values & People, National Association of Private Forest Owners -NAPFO,  Associations of Private Forest Owners in Kosovo –APFO).

Posjet je organiziran s ciljem upoznavanja s primjerima dobre prakse i razmjena znanja o upravljanju šumama, ruralnom razvoju, energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije na Kosovu i Hrvatskoj. Kako je Općina Perušić u tom kontekstu dobar primjer te je  u završnoj fazi provedbe projekta BioVill- Bioenergetsko naselje Perušić  održana je prezentacija na tu temu, odnosno općenito o uvjetima ruralnog razvoja i korištenju sredstava iz EU fondova. 

Nastavak ispod oglasa

Inače CNVP (www.cnvp-eu.org ) je vodeća nizozemska međunarodna NVO i organizacija civilnog društva koja je aktivna na području  Srbije, Crne Gore, Albanije, Makedonije, Kosova i Bosne i Hercegovine.  CNVP se fokusira na agro-ruralni razvoj, upravljanje prirodnim resursima, šumarstvo, obnovljivu energiju i vlada u cilju smanjenja rizika po životnu sredinu i rizika od iscrpljivanja resursa, kao i na smanjenje i upravljanje čvrstim i opasnim otpadom i zagađenje zraka, uključujući i prekomjerne emisije štetnih plinova od vozila, tvornica i goriva niske kvalitete koja koriste domaćinstva ( tzv. Braon agenda). CNVP traži druge organizacije civilnog društva koje su aktivne u  navedenim područjima s kojima može surađivati te razmjenjivati iskustva.

O.P./M. S.