Biskupski ordinarijat u Gospiću obavijestio je javnost da će sprovodni obred s ukopom i sveta misa zadušnica za blagopokojnog gospićko-senjskog biskupa u miru služiti se u utorak 22. prosinca 2020. u gospićkoj katedrali Navještenja BDM s početkom u 11 sati. 

Poštujući aktualne epidemiološke mjere u vezi sa sprječavanjem širenja zaraze koronavirusa sveta misa i obred ukopa biti će u užem krugu crkvenih velikodostojnika i uže rodbine blagopokojnog biskupa. 

Stoga ovaj Biskupski ordinarijat poštujući upute mjerodavnih institucija i službi poziva sve vjernike da ne dolaze u Katedralu na svetu misu i ukop biskupa mons. Mile Bogovića, nego vjernici će moći sudjelovati preko video prijenosa putem Facebook stranice Gospićko-senjske biskupije i TV Laudato. 

Blagopokojni biskup Mile proživio je bogati svećenički život koji je bio ispunjen zauzetim pastoralnim djelovanjem, proučavanjem i spašavanjem povijesti, predavanjem na fakultetima i odgovornim službama u Riječko-senjskoj nadbiskupiji. Njegovim zauzimanjem 2000. godine uspostavljena je naša Gospićko-senjska biskupija kojoj je upravo biskup Mile bio prvi dijecezanski biskup. Rado je bio prisutan u društvu biskupa, svećenika, svećeničkih kandidata, ali i svakog malog čovjeka. 

-Svjesni smo da bi mnogi vjernici i svećenici htjeli sudjelovati na sprovodnoj misi i ukopu našeg prvog biskupa, ali naša odgovornost u ovim teškim vremenima mora se pokazati kao znak kršćanske zrelosti i brige za očuvanjem tuđeg i vlastitog zdravlja, stoji u priopćenju Biskupskog ordinarijata u Gospiću.

Neka Gospodin nagradi biskupa Milu vječnim životom u svome Kraljevstvu. Počivao u miru Božjem!

GSB/L.O.