Postaje li Karlobag „malo“ središte proslave Oluje?

Pri kraju su opsežne pripreme  za 5.Malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“ koji se u Karlobagu igra povodom proslave dana Domovinske zahvalnosti, dana Pobjede i dana Hrvatskih branitelja. Dvodnevni program proslave održati će se ove godine u srijedu, 2. kolovoza  s početkom u 18:30 sati na Općinskom groblju kod Crkve Sv Karla Boromejskog, kada će se položiti vijenci i zapaliti svijeće, a  nakon toga će se u crkvi Sv. Josipa s početkom u  19 sati održati će se misa zadušnica za sve stradale branitelje po kojima je i ovaj veliki malonogometni turnir u Karlobagu dobio i ime. Večer će završiti izvlačenjem skupina malonogometnog turnira. Na malonogometnom turniru koji će se održati u nedjelju, 6. kolovoza s početkom u 16 sati. Ove godine nastupit će 6 momčadi:  dvostruki pobjednici turnira, ekipa SJP Tigrovi iz Gospića, 9 gbr. Vukovi, Cesarica, Sv. Karlo-Karlobag, branitelji naslova Heroji ulice- Gospić te domaćini i organizatori turnira MNK Karlobag od kojih se i ove godine  puno očekuje i koji će svakako imati veliku podršku preko 500 gledatelja i posjetitelja, koliko ih se očekuje tijekom održavanja turnira. Domaćini su se dugo pripremali za ovaj turnir, kako organizacijski, tako i momčadski kako bi ostvarili što bolji rezultat pred domaćom publikom nakon što su 2013. godine osvojili drugo mjesto koje im je dosad i najveći uspjeh jer su  2014. i 2015. godine  osvojili 4. mjesto, dok su prošle godine došli do trećeg mjesta u susretu s ekipom „Heroji ulice“.

Ekipu sudaca će i ove godine predvoditi savezni sudac Igor Šuper iz Gospića. Nedjeljni program će početi već od 17 sati otvaranjem malonogometnog turnira, od 17:30 sati kreću  utakmice po skupinama. Oko 22 sata članovi MNK Karlobaga izvest će poseban program u čast svim stradalim braniteljima u Domovinskom Ratu.  Veliko finale na rasporedu će biti oko 23:05 sati kada ćemo i saznati pobjednika 5. MNT „Heroja Domovinskog rata“.

Nastavak ispod oglasa

Voditelj organizacije ovog memorijalnog turnira je  Ivica Došen-  rekao nam je  da su pripreme u tijeku već dulje od mjesec dana te da se ovim putem zahvaljuje svim članovima organizacijskog odbora i pojedincima koji na bilo koji način sudjeluju u organizaciji ovogodišnjih Heroja, medijima koji ih iz godinu u godinu prate, a ponajviše brojnim donatorima i sponzorima koji svake godine pomažu u organizaciji ovog velikog sportskog događaja za Općinu Karlobag i samu županiju te da je Karlobag ovim velikim malonogometnim turnirom nakratko postao središte županije u kojemu će se i ove godine na jednoj visokoj razini obilježiti dan Domovinske Zahvalnosti dan Pobjede i dan Hrvatskih branitelja. Ivica Došen je također najavio kako će ove godine u Karlobagu nastupiti i jedno veliko pjevačko ime koje će dignuti ovogodišnje Heroje na visoku razinu, pa još jednom poziva štovatelje Domovonskog rata, ljubitelje dobrog nogometa i  zabave  da svojim dolaskom uveličaju ovaj dvodnevni program proslave za sve stradale branitelje koji su svoje živote dali na oltar Domovine.

PROGRAM PROSLAVE:

2.08.2017. (Srijeda)

18:30 h/ Polaganje vijenaca i paljenje svijeća

(lokacija: Crkva Sv Karla Boromejskog Karlobag)

19 h/ Misa zadušnica za sve stradale branitelje u Domovinskom ratu

(lokacija: Crkva Sv Josipa Karlobag)

20:30 h/ Izvlačenje skupina malonogometnog turnira

(lokacija: Karlobag)

 

6.08.2017. (Nedjelja)

17 h/ MNT „Heroji Domovinskog rata“

(lokacija: Općinsko igralište Laktinac)

 

KOMPLETAN PROGRAM NA IGRALIŠTU

16 h/ Okupljanje sudionika

17 h/ Otvaranje 5.MT „Heroji Domovinskog rata“

17:30-20:30 h/ Utakmice po skupinama turnira

20:45 h/ (I) Polufinale

21:30 h/ (II) Polufinale

22 h/ Program za sve stradale branitelje

22:15 h/ Utakmica za 3. mjesto

23 h/ Finale turnira.

23:30 h/ Dodjela nagrada i priznanja

23:45 h/ Zatvaranje 5. MNT „Heroji Domovinskog rata“.

00:00- 4 h/ Glazbeni program.

L.O.