Vikend iza nas bio je u smislu sportova na snijegu prava blagodat. Istina, samo dvije lokacije u Lici imaju sve potrebne predispozicije za skijaše, ali su ta dva odredišta učinila puno toga da bi se posjetitelji osjećali ugodno.
Mukinje u NP Plitvička jezera primile su ovoga vikenda nekoliko stotina poklonika snježnih sportova. Uz vučnicu, skijašku i sanjkašku stazu te obližnji bistro, trenutni hit je noćno skijanje. Iz „ovoga ili onoga“ razloga neki su pohodili ovu destinaciju bez pripadajuće opreme, ali je oduvijek mogu ovdje iznajmiti i dakako ravnopravno sudjelovati u sportskim zimskim radostima. Doznajemo da su Mukinje nanovo otkrili mnogi žitelji Bihaća i okolice koji su pohrlili na staze u velikom broju.
Baške Oštarije i tamošnje dvije skijaške staze, za odlične i one manje odlične, i ovoga su vikenda bile dobro popunjene. Budući da za skijanje treba malo više vještine (i hrabrosti) nego li za sanjkanje, protekloga je vikenda ondje bilo više sanjkaša. Dobar dio izletnika lješkarili su i uživali u idiličnom pogledu sa terase Planinske kuće. I ovdje je omogućen vrlo pogodan najam opreme, ukoliko ste ju zaboravili ili u vlastitu niste sigurni. Cijeloga dana velike saonice upregnute konjima neumorno su klizile okolnim šumskim stazama, uz mnoštvo glasova djece koja su uživala u onome što je u Lici gotovo posvuda nestalo. Osim toga, oni hrabriji jahali su konje iz Baške ergele. Ovome valja dodati i hostel na Baškim Oštarijama koji bi, da je kojom srećom duplo veći, također bio pretijesan za sve izletnike koji su se došli radovati snijegu i lijepom sunčanom danu. Kao i prije, i ovoga vikenda najviše posjetitelja stigli su iz Zadra i Šibenika, ali i iz cijele Like.
Kada bi kojom srećom opet u funkciji bilo skijalište u Krasnu, Lika bi tada sa tri uređena skijališta doista bila mali „El dorado“ za ljubitelje zimskih sportova.

L. O.