Informacija koju je u javnost jučer odaslala Policijska uprava ličko-senjska podosta je uznemiravajuća. Dvije punoljetne osobe (34 i 21) iz Poduma i Plaškog otele su 18-godišnjaka iz Otočca i držale ga jedno vrijeme kao zarobljenika u selu Škare! Razlog ovog nesvakidašnjeg slučaja bila je navodno krađa mobitela?!? Prije samo nekoliko dana na cesti kod Otočca, između Poduma i Zalužnice, odvijala se prava filmska drama. Dvojica mladića iz Poduma izgurala su noću sa ceste automobil koji je nakon prevrtanja završio na krovu, a vozač u bolnici. Svega koji dan ranije jedna je 41. -godišnja gospođa iz Otočca tukla klinca od 17 godina na način da ga je zgrabila za glavu i njome udarala u zid kafića ispred kojega se incident odigrao!
Još uvijek su svježe uspomene na ovu jesen. U nekoliko navrata skupina od 4-5 mladića (opet Podum i okolica) bauljale su Otočcem i fizički nasrtale na skupine klinaca koji su noću bili na klupama Gradskog parka. Koliko je takvih incidenata bilo nitko ne zna točno jer pouzdano doznajemo da dio tih noćnih napada nije bio niti prijavljen Policiji. Ne tako davno ispred narodnjačkog kluba u Otočcu uredovala je i policija, pri čemu je čak bila prisiljena upotrijebiti vatreno oružje da bi pucanjem u zrak upozorila i rastjerala rabijatne likove (opet) iz okolice Otočca.
Pravi li to netko svojim nasiljem od prelijepog grada na Gacki grad slučaj? Ili nam se to samo čini iz redovnih policijskih izvješća?

P.U./L. O.