Postaje li policija alat za političke obračune?

1

Je li policija nakon najnovijeg događaja prevršila svoje ovlasti i pokušava li se izravno miješati u izbore na lokalnoj razini? Takav pokušaj miješanja u slučaju Krmpotića i Šutića bezuspješno je propao zahvaljujući trodiobi vlasti. Naređuje li čelništvo policije kako postupati pritom zanemarujući profesionalnost? Ima li u napadima Mire Matijevića na policiju istine?
Pitanje je to koje visi u zraku već neko vrijeme, a koje je aktualizirano najnovijim postupanjem u slučaju načelnika Karlobaga. Javnost je zgrožena da se na osnovu prijave jedne osobe može vršiti takav teror nad pojedincima kakav je po mišljenju odvjetnika nezapamćen. Ne ulazeći u meritum stvari(NEKA SE ISTRAŽI) ali pretjecanje automobilom okarakteriziranti kao prijetnju i za to podizati kaznenu prijavu ima prizvuk da se netko putem policije želi razračunavati sa pojedincima. To je opasan presedan za koje bi odgovorni trebali odgovarati zbog moguće zloporabe položaja.

Neprofesionalnost, namjera ili nešto treće…

Oglas

Zašto se primjenjuju dvostruki kriteriji? Zašto policija ne postupa prema svima jednako?
Zašto nije bilo privođenja kada se pojedincima prijetilo čak i u samim sudnicama, prijetilo se obiteljima, a policija tada nije našla za shodno privoditi i podizati kaznene prijave.  Što je napravljeno u mnogim slučajevima lažnog prijavljivanja. Je li policija procesuirala pojedince zbog lažnog prijavljivanja, a to bi trebala po službenoj dužnosti napraviti. Mnoga su otvorena pitanja u radu policije, a posebno međuljudski odnosi među samim policijskim službenicima i zaposlenicima što samo stvara nesigurnost među građanima i samim djelatnicima koji su morali postupati po ne stvarnim činjenicama nego prema naputcima kako su neki svjedočili.

Tipičan primjer pokušaja policije u diskreditiranju Krmpotića i Šutića

Sjetimo se policijske kaznene prijave protiv Petra Krmpotića i Branislava Šutića. Sa svim pravnim stručnjacima sa kojima smo razgovarali tada rekli su da je to mogla biti najviše, a i tad nategnuto samo prekršajna prijava. No policija je očito imala motiva podići upravo kaznenu prijavu kako bi spomenutog dvojca pokušala kompromitirati, diskreditirati i proglasiti kriminalcima. Nakon prijave policije DORH u Karlovcu obustavlja istragu obrazloženjem da nema elemenata nikakvog kaznenog dijela. DORH je u tom slučaju spriječio pokušaj politizacije od strane policije. I što se desilo? Ujeo vuk magare!
Zašto tada policija nje odgovarala za nestručan posao koje je naštetio pojedincima. Podsjetimo samo da je gradonačelnik Krmpotić  tada završio na udarnim terminima nacionalnih medija. Izgleda da je to bio cilj.

Zašto policija ne postupa dalje u svezi Veleučilišta?

Zašto policija na isti način nije postupila u svezi bivšeg vodstva Veleučilišta Nikola Tesla na čelu sa Skendžićem i Marasom? Pravni stručnjaci nas uvjeravaju da je to tipični primjer kaznenog djela. Hoće li policija sada obavijestiti javnost što je sa tim predmetima i zašto su toliko u ladici? Pa gospodo obavijestite javnost jeste li podigli kaznenu prijavu ili niste i ako jeste zašto jeste, a ako niste zašto niste? Javnost zanima, budite transparentni!

Je li policija u dosluhu sa Željkom Popovićem?

Zašto policija ne reagira kada Željko Popović putem svog portala optužuje potpredsjednika za nacionalnu sigurnost Darka Milinovića da je na čelu bande koja po njemu organizira  radnje kao što su pripisane načelniku Karlobaga da je pretjecanjem nekome prijetio ili na njegovo lažno prijavljivanje svakoga i svega na razna kaznena djela? Zašto javnost nije obaviještena o prometnoj nezgodi Željka Popovića?

Policija po javnom pogovoru istražuje samo one za koje očito ona procijeni da im nisu politički kompatibilni ili sama piše javne pogovore plasirajući ih preko nekih medija. I mi smo pisali o nekim radnjama za koje svi znaju, javna je tajna, ali to policiju ne zanima, npr. razne učeničke  instrukcije onih koji se prave moralne veritkale. Da takve instrukcije daje Milinović, Krmpotić, Šutić, Kolić, Turić, Luketić ili Tomljenović vjerovatno bi im Podnareva policija pokucala na vrata.

Javnost traži informaciju o privođenju članova Antikorupcijskog povjerenstva, ali i informacije o navodnim lažnim bolovanjima u Karlobagu. Policija i HZZO istražite to! 

Najvjerovatnije po prijavi Ante Franića kako se sam hvalio da će to napraviti policija je u božićno vrijeme privodila i članove Antikorupcijskog povjerenstva i to u kasnim noćnim satima. Strašno, a pitanja koja su im postavljana ukazuju i da se tu  postupalo u namjeri političke diskreditacije. E pa što ste tu ustanovili? Obavijestite javnost i jeste li podigli kaznenu prijavu, ako je prijava bila lažna jeste li pokrenuli postupak za lažno prijavljivanje?Zanimljivo je i to da se šef policije prije toga intezivno družio sa podnositeljem te prijave.

Poruka policije HDZ-u u Karlobagu

– Dakle vi lopovi iz HDZ-a Karlobag ako sretnete mladog lava, odnosno mladog bolesnika( koji je na bolovanju) kako vrlo sporo vozi auto neka vam ne pada na pamet pretjecati ga, nego stanite, obavijestite policiju o čudnom kretanju mladog lava u društvo ženske osobe i tražite odgovor na pitanje što radi bolestan na cesti u pratnji nepoznate dame. Ako ga slučajno preteknete, Podnar ili netko drugi će vam poslati policiju, zato oprez! A valjda će policija istražiti i sumnjiva bolovanja na području Karlobaga, a očekuje se i reakcija HZZO-a. Rade li na crno oni koji su na bolovanju? Biti će zanimljiva reakcija HZZO-a o opravdanosti bolovanja i odgovornosti i kaznama za liječnike koji su to eventualno omogućili.

Javnost očekuje postupanje policije! Pa zaštitite građane!

Nije li ovo sumrak rada policije? Svi se, pa i mi pitamo hoće li policija privesti Popovića radi širenja informacija koje s pravom uzbunjuju javnost da je na čelu kako kaže bande koja prijeti ljudima potpredsjednik Odbora za unutranju politiku i nacionalnu sigurnost Darko Milinović. Taj novinarski genijalac nadalje tereti upravo Milinovića da je on glavni organizator svega. Policija mora zaštiti građane i utvrditi istinitost ovih informacija. Ako po tom pitanju policija ostane gluha i ne reagira po službenoj dužnosti znači da je upletena u ova događanja. Ako se usudite nekoga tako optužiti bez dokaza, to po službenoj dužnosti povlači policijsku reakciju. Ukoliko se pokaže da su takve informacije plasirane u svrhu dezinformacije (jer šire strah i paniku) policija mora podići kaznenu prijavu.

Policija ne smije biti u službi osobnih ili političkih obračuna, a sve je više indicija da je tako

Nastaviti ćemo pratiti profesionalnost u postupanju policije jer građani moraju biti sigurni da ih ona štiti, a ne da je aparat za osobne obračune, ili kako neki zadnje vrijeme nagađaju političke obračune.. Ako je to istina, tome treba stati na kraj, a bezbroj je indicija koje govore u prilog tome, o čemu ćemo svakako u narednom periodu otvoreno pisati.

L.O.