Potpisan okvirni sporazum za izvođenje radova na projektu “Sanacija gubitaka na vodoopskrbnom sustavu Općine Brinje”

Područje Općine Brinje proteklih je godina povremeno imalo problema pri napajanju domaćinstava i ostalih potrošača pitkom vodom. Promjenama hidroloških režima svakako treba dodati dotrajali vodovodni sustav i mnoštvo gubitaka vode koje jednostavno nestaju u tlu.

Zato je danas potpisan okvirni sporazum na rok od četiri godine za izvođenje radova na projektu „Sanacija gubitaka na vodoopskrbnom sustavu Općine Brinje“. Vrijednost radova i usluga po ovom sporazumu je 4.498.001,05 kn bez PDV-a. Potpisivanju ugovora nazočio je i načelnik Zlatko Fumić te istaknuo kako je ovim projektom predviđeno smanjenje gubitaka na sustavu, što će pridonijeti kvalitetnijoj vodoopskrbi na cijelom području ove Općine. Ugovor je u ime poduzeća „Vodovod“ Brinje Potpisala direktorica Ruža Blažanin.

Nastavak ispod oglasa

-Smanjenje gubitaka vode postići će se regulacijom pritisaka u cijevima, čime će se smanjiti pucanje cijevi, izmjenom pojedinih dionica vodova, gradnjom manjih precrpnica i sl. Do sada su gubici vode u našem vodovodnom sustavu bili čak 80 posto, što je sasvim neprihvatljivo. Radove će izvoditi tvrtka IMGB iz Samobora, a s radovima na sanaciji vodovoda kreće se uskoro, u drugoj polovici rujna 2021., rekla nam je direktorica Blažanin.

L. O.