U Kabinetu župana Ličko – senjske županije  danas je upriličeno potpisivanje Sporazuma o partnerstvu u provedbi projekta „Ličko – senjska županija  – pomoćnici za učenike s teškoćama“. Sporazum s predstavnicima osnovnih i srednjih škola koje su korisnici bespovratnih sredstava u ime nositelja projekta, Ličko – senjske županije potpisala je zamjenica župana Ivana Tomaš.

U okviru ovog projekta Ličko – senjskoj županiji  odobrena su  bespovratna sredstva u iznosu od 1.043.303,78 kn kojima će se financirati rad 17 pomoćnika u nastavi za 19 učenika iz pet osnovnih i tri srednje škole kojima je Županija osnivač, a to su: OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac, OŠ „Anž Frankopan“ Kosinj, OŠ S.S. Kranječevića Senj, OŠ Dr. Franje Tuđmana Korenica, OŠ Luke Perkovića Brinje, Srednja škola P. Rittera Vitezovića u Senju, Srednja škola Otočac i Srednja škola Plitvička Jezera.

Potpisivanju Sporazuma također su nazočili i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Gospić koji su partneri u  projektu. 

Cilj  projekta je pružiti potporu uključivanja učenika s teškoćama u redovite i posebne osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove u mjestu prebivališta te pružiti podršku uspostavi sustava neposredne profesionalne potpore učenicima s teškoćama kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća i  uspješniju socijalizaciju.
L.O./LSŽ