Zahvaljujući Milinoviću i roditeljima djece Hajduk stigao u Gospić

U Sali za sastanke Ličko-senjske županije potpisan je danas Sporazum suradnji između NK „Gospić ‘ 91“ i HNK „Hajduk„. Ovaj je događaj privukao mnoge sportske djelatnike iz Splita, Ličko-senjske županije i Gospića. Sporazum je nastao na inicijativu dr. Darka Milinovića i Jakova Vujučića. Sporazum su potpisali Ivan Kos, predsjednik HNK „ Hajduk „ Split i župan Milan Kolić, predsjednik NK „Gospić ’91“. Govoreći o nogometu u Gospiću i Ličko-senjskoj županiji župan Kolić je istaknuo zadovoljstvo što se ovim sportom bavi sve više mladih.
-Posebno mi je zadovoljstvo danas potpisati ovaj sporazum iz iza razloga. Potpisujemo ga ne samo sa športskim klubom, nego sa nogometnom institucijom. „Hajduk“ je klub koji ima bogatu i ponosnu povijest kroz ovih 106 godina postojanja. Njegovi rezultati i ugled ogromni su u Dalmaciji, Hrvatskoj, Europi i svijetu. Ovo danas nije samo športska suradnje. Nego li suradnja za koju sam uvjeren da će puno toga donijet. Poanta ove priče je da imamo zadovoljstvo što nam je NK „Hajduk“ pružio ruku suradnje da nam kroz njegove strukture omogući da naši dječaci, treneri i naša struka dobije ono što NK „Hajduk“ zasigurno odlično radi, a to je akademija mladih. Naša je suradnja bila plodna i kroz prethodne godine, ali je od danas dižemo na jednu višu razinu. Vjerujem da će nama kao klubu omogućiti dodatna znanja, kao što sam uvjeren da će NK „Hajduk“ dobiti jednu kvalitetnu bazu za pronalazak mladih i perspektivnih nogometaša, ne samo iz NK „Gospić ’91.“ Nego li svim mladim nogometašima s prostora Ličko-senjske županije, zaključio je župan Milan Kolić i u ime NK “Gospić ’91.“ potpisao Sporazum o suradnji dodavši kako u splitskom klubu kuca ono iskreno hrvatsko hajdučko srce. Predsjednik HNK „Hajduk“ Ivan Kos zahvalio se gospićkim nogometnim djelatnicima što su u tome klubu prepoznali pouzdanog partnera. Ranije dobru suradnju dvaju klubova predsjednik Kos smatra odličnom.
-Našu dobru suradnju ovim ćemo načinom samo pospješiti i dodatno se otvoriti i približiti malim sredinama. Razmišljanje današnje Uprave Hajduka nije samo trenutni uspjeh kluba, nego li razvijanje hrvatskog nogometa. Sport je nacionalni identitet, a nogomet je pri tom sport broj jedan koji je između ostaloga proslavio Hrvatsku. Zato ga trebamo dalje graditi, počevši od infrastrukture, struke i djecu približiti sportu u svim pogledima, rekao je predsjednik HNK „Hajduk“ Ivan Kos. U znak sjećanja na ovaj događaj županu Koliću hajdukovci su darovali dres sa simboličnim brojem „91“, dok je Ivan Kos dobio ličku kapu. Ovom svečanom činu svjedočili su mnogi sportski djelatnici Splita i Gospića, član Izvršnog odbora HNS-a Marijan Kustić, jedan od najpoznatijih hrvatskih trenera Petar Bakotić, gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić i mnogi drugi sportski znalci

H. J.

Nastavak ispod oglasa