Potpisan Ugovor o postavljanju spomenika Nikole Tesle u Gospiću

0

Rebalansom proračuna Grada Gospića osigurana su sredstva za uređenje prostora ispred Kulturno-informativnog centra Gospić gdje bi se trebao postaviti spomenik Nikoli Tesli. Ugovor vrijedan 1.504.108 kn bez PDV-a, odnosno 1.880,232,80 kn s PDV-om potpisali su danas gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević  s Petrom Melvanom, predstavnikom  tvrtke „Kameni Zid“ d.o.o. iz Drniša. Ugovor se odnosi na na izvođenje radova na uređenju trga ispred Kulturno Informativnog Centra i postavljanju spomenika Nikole Tesle – Faza 1.

Govoreći o postavljanju spomenika i uređenju budućeg trga zamjenica gradonačelnika Kristina Prša ustvrdila je kako će osim spomenika na toj površini biti uređene pješačke staze, postavljene klupe, rasvjeta i svi sadržaji primjenjivi takvoj površini i novim sadržajima.

Oglas

Petar Melvan zahvalio se na povjerenju koja je ukazano tvrtci koju predstavlja, dok je gradonačelnik Grada Gospića Karlo Starčević u obraćanju novinarima istaknuo kako se ovim činom ispunjava jedno od njegovih predizbornih obećanja.

-Ponosan sam što se u mojem mandatu potpisuje ovaj Ugovor i što će se ovdje uskoro postaviti kip našem Nikoli Tesli, najvećem hrvatskom znanstveniku, geniju koji je zadužio cijeli svijet. Spomenik Nikoli Tesli je ponovno odliven 2006. godine, a Gradsko vijeće Grada Gospića je još 2014. godine donijelo odluku o postavljanju njegovog spomenika u Gospiću. Na taj će način ovaj budući trg nositi ime Nikole Tesle, istaknuo je gradonačelnik Starčević. 

Prema Ugovoru I. faza realizacije trebala bi biti okončana do konca ove godine, dok je u II. fazi radova planirano je uređenje hortikulture i ugradnja opreme namijenjene dodatnim sadržajima toga budućeg parka.

M.S.