Potpisan ugovor o uređenja Vidikovca u Svetom Jurju

U Senju je danas potpisan ugovor o nabavi radova uređenja Vidikovca s parkiralištem u Svetom Jurju. Izvođač radova je Senj graditeljstvo j. d.o.o. iz Sv. Jurja, a vrijednost investicije iznosi 499.525,0 kn.
Predmet ugovora je uređenje Vidikovca s parkiralištem lociranog na ulazu u Sv. Juraj sa zapadne strane. Vidikovac je optimalno mjesto za kratko zaustavljanje i predah za putnike jer se s ove lokacije pružaju lijepe i otvorene vizure na obalno područje od Rijeka preko Senja na otok Krk i Prvić te sam Sv. Juraj.
Prostor Vidikovca s parkiralištem uredit će se na način da će se proširiti postojeće opločenje i definirati kontakt s magistralnom cestom novoasfaltiranim dijelom. Projektom se unosi grafički element stilizirane ribe koja sugerira da je Sv. Juraj malo ribarsko i turističko mjesto. Uz postojeći kameni zid, predviđa se postavljanje više manjih kružnih odmorišta s kojih se pruža otvorena vizura. Odmorišta se izvode u pranom kuliru te se podno smješta smjerokaz i informacija mjesta (Sveti Juraj, otok Prvić, otok Krk – Baška, Senj i Rijeka) prema kojem je odmorište usmjereno. Od ruba odmorišta prema pokosu predviđa se novi kameni zid, istovjetan postojećem, s ugrađenom metalnom ogradom. Postojeća zemljana podloga mijenja se šljunčanom podlogom koja će omogućiti nesmetanu pješačku komunikaciju. Na postojeći kameni zid, ugrađuju se drvene klupe – sjedalice bez naslona, a dodat će se i koševi za smeće. U dva otvora za zelenilo na postojećem opločenju, nakon uklanjanja trajnica i unošenja plodne zemlje, sadi se visoko zelenilo – stablašice za sjenu, a zasadit će se i stabla hrasta medunca.
GRAD SENJ