Gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina potpisao je 31. siječnja 2019. godine ugovor s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske kojim se gradu Senju odobrava 1.000.000,00 kn za investicijski program Kuća senjskih književnika (tzv. opožarenu kuću), i to za I. fazu radova. Tako je grad Senj na čelu s gradonačelnikom Rukavinom u sklopu Programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske ostvario značajan uspjeh te napravio zaokret k izgradnji, rekonstrukciji i opremanju kulturne infrastrukture.

Kuća senjskih književnika obuhvaća rekonstrukciju postojećega, do temelja izgorjeloga dijela zgrade, koja je dio palače Vukasović.  Bruto površina zgrade iznosi oko 640 m2, a raspodijeljena je na 4 etaže po oko 160 m2. Suteren predviđa proširenje postojeće podmorske i arheološke zbirke Gradskog muzeja. Prizemlje uključuje prijemni dio-info pult, uredski i kancelarijski prostor te galerijski izložbeni prostor, I. kat predviđen je kao centar senjskih književnika te zavičajne knjižnice senjskih književnika, dok se na II. katu planira multimedijalna dvorana, sanitarni čvor i skladište.

Grad Senj je u vlastitim proračunskim sredstvima osigurao i preostali dio iznosa od 1.500.000,00 kn, kojim bi se u potpunosti izvršila konstruktivna sanacija zgrade.

GS