Potpisan ugovor za radove na rekonstrukciji Kuće senjskih književnika

U Senju je danas potpisan Ugovor o javnoj nabavi radova 1. faze rekonstrukcije Kuće senjskih književnika između Grada Senja i izvođača radova Fidal d.o.o. iz Rijeke, a ukupan iznos investicije je 1.874.702,50 kn.

S tim u svezi treba napomenuti da je krajem siječnja ove godine potpisan s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske ugovor kojim se Gradu Senju odobrava 1.000.000,00 kn za investicijski program Kuća senjskih književnika (tzv. opožarenu kuću), i to za 1. fazu radova.

Tako je Grad Senj u sklopu Programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske ostvario značajan uspjeh u izgradnji, rekonstrukciji i opremanju kulturne infrastrukture.

Nastavak ispod oglasa

Kuća senjskih književnika obuhvaća rekonstrukciju postojećega, do temelja izgorjeloga dijela zgrade, koja je dio palače Vukasović, zaštićenog spomenika kulture.  Bruto površina zgrade iznosi oko 640 m2, a raspodijeljena je na 4 etaže po oko 160 m2.

Također, potrebno je spomenuti kako je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske odobrilo u sklopu „Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2019. godinu” za programe zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima na području grada Senja 9 projekata u ukupnom iznosu od 1.030.000,00 kuna.

Grad Senj ovime ustrajno potiče razvoj i očuvanje kulture u Senju, simbolu povijesti, tradicije i trajanja hrvatskog identiteta.

GS/L.O.