Potpisani Ugovori, kreću javni radovi

Od danas je i službeno zaživio  Program javnih radova na području Grada Gospića za 2015. godinu. U ime Grada Gospića Ugovore je sa 30 radnika u Gradskoj  vijećnici potpisao gradonačelnik Petar Krmpotić. Istaknuo je važnost ugovorenog posla čiji će se rezultati ogledati u  uređenju gradskih javnih površina.

-Cijeneći ovo što ćete raditi u narednih 5 mjeseci želio sam se susresti s vama osobno. Ovakvi javni radovi nisu  uobičajeni samu u Hrvatskoj, nego posvuda u Europi. Ovaj program nazivali smo „Za čišći i uredniji Grad Gospić“. Bit ćete raspoređeni  preko  poduzeća „Komunalac“ na nekoliko lokacija kako biste uređivali javnih površine u samome grad i  okolici, oko mjesnih groblja, živica, parkova i ostalih sadržaja. Sa gotovo tisuću četvornih kilometara  i sa 50 naselja Grad Gospić je s obzirom na broj stanovnika najveći u Hrvatskoj. Ovaj su program zajednički financirali Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Gospić. Od vas se očekuje jedna ozbiljnost u radu, bit ćete redovno plaćani, dobit ćete svu potrebni zaštitnu i radnu opremu i uvjeren sam da će nakon vašeg angažmana Grad Gospić doista biti ljepši  i  uredniji, zaključio je gradonačelnik Krmpotić.

Nastavak ispod oglasa

U ime poduzeća „Komunalac“  o javnim radovima i detaljima vezanim uz dogovorene poslove više je rekao  direktor Milan Devčić, dok je pročelnik Odjela za komunalnu djelatnost, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Gospića Pavao Pavelić govorio o važnosti uređenja i vođenja  skrbi o javnim gradskim površinama.  Radnici iz ovog sustava zapošljavanja ostvarivat će mjesečnu neto plaću u iznosu od 2 800 kuna, odnosno 3 500 kuna bruto.

H.J.