U Senju su danas potpisani ugovori s 15 zaposlenica projekta „Zaželi– program zapošljavanja žena na području grada Senja – faza II  vrijednog 1.386.345,00 kn.

Program Zaželi provodi se u Senju od 2018. godine, a sufinanciran je sredstvima Europske unije, odnosno Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Zaželi – program zapošljavanja žena na području grada Senja – faza II  ima za cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje na području grada Senja, a koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Partneri Grada Senja na ovom hvalevrijednom projektu su Centar za socijalnu skrb Senj i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Gospić.

15 novozaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, pružat će pomoć starijoj populaciji u kućanstvu za 90 krajnjih korisnika tijekom 12 mjeseci.

Kako bi se osiguralo da zaposlenice u projektu nakon njegova završetka budu konkurentnije na tržištu rada, omogućit će im se dodatno obrazovanje i osposobljavanje kroz verificirane programe sukladno s potrebama tržišta rada.

L.O./GS