U Uredu gradonačelnika grada Senja jutros su potpisani ugovori sa zaposlenicama projekta Zaželi  vrijednog 2.096.666,80 kn. Potpisivanju su prisustvovali gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina, pročelnik Jedinstvenoga upravnog odjela grada Senja Mislav Bilović, voditeljica projekta Zaželi Nikolina Margan, Zvonka Gradišer kao predstavnica Gradskoga društva Crvenog križa Senj, jednog od partnera Grada Senja u navedenom projektu te 10 zaposlenica u projektu.

Zaželi – program zapošljavanja žena na području grada Senja ima za cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja kroz zapošljavanje na području grada Senja, a koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Partneri Grada Senja na ovom hvalevrijednom projektu su Centar za socijalnu skrb Senj, Gradsko društvo Crvenog križa Senj i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Gospić. 10 novozaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, pružat će pomoć starijoj populaciji u kućanstvu za 60 krajnjih korisnika tijekom 24 mjeseca.

Kako bi se osiguralo da zaposlenice u projektu nakon njegova završetka budu konkurentnije na tržištu rada, omogućit će im se dodatno obrazovanje i osposobljavanje kroz verificirane programe sukladno s potrebama tržišta rada.

„Zaželi“, program zapošljavanja žena Ministarstva rada i mirovinskog sustava, financiran je  iz Europskoga socijalnog fonda.

GS