Potpisivanje ugovora o razminiranju vrijednog više od 46 milijuna kuna

Narednog ponedjeljka, 12. listopada 2015.godine  u 12 sati  u Kabinetu župana Ličko – senjske županije  župan Milan Kolić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje  Dražen Jakopec i direktor tvrtke „Istraživač“ d.o.o. iz  Nuštara Vladimir Franjić potpisati će Ugovore o pretraživanju i razminiranju minski zagađenih poljoprivrednih površina na području Ličko-senjske županije, koji bi se trebali financirati sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Ukupna površina poljoprivrednog zemljišta koja će biti obuhvaćena ovim projektom je 6.819.070 m2, a vrijednost je oko 46.022.797  kuna. Projekt razminiranja poljoprivrednog zemljišta Ličko-senjska županija kandidirala je na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za dodjelu potpore iz Programa razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.,  Mjera  5.2.. – „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim prilikama i katastrofalnim događajima“, operacija „Razminiranje poljoprivrednog zemljišta“.

Nakon što je Županija primila Odluku o prihvatljivosti zahtjeva za potporu proveden je Javni poziv na kojem je izabrana tvrtka  „Istraživač“ d.o.o. Nuštar  za izvođenje usluge pretraživanja i razminiranja.

Kabinet župana/ L. O.