Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Ličko-senjsku županiju gdje ga je primio župan Darko Milinović, uz gradonačelnike Senja Sanjina Rukavine i Otočca Stjepana Kostelca te  načelnike općina Brinje Zlatka Fumića, Perušića Ivice Turića, Plitvička Jezera Ante Kovača i načelnika općine Vrhovine Milorada Delića.

Tom prigodom  uručene su Odluke o intervencijskom planu za područje Ličko-senjske županije i Ugovori iz programa održivog raztvoja lokalne zajednice. Uz predsjednika Vlade bili su i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i ministar uprave Ivan Malenica. Ministar Pavić istaknuo je  važnost ovoga projekta, pri čemu će istovjetna ulaganja biti odobrena za nekoliko područja Hrvatske. Premijer Andrej Plenković izrazio je nadu da će se uskoro realizirati brojni kvalitetni programi važni za ovaj dio Hrvatske.

-Ova odluka pokazuje potporu angažmana naše Vlade za podršku Ličko-senjskoj županiji. U mandatu ove Vlade smo fiskalnom decentralizacijom povećali prohode jedinica lokalne i regionalne samouprave za 45 posto. Od EU-sredstava ugovorili smo milijardu i 200 milijuna kuna, a ujedno smo u ovoj korona-krizi pomogli 842  poslodavca i sufinancirali plaće za 3580 radnika. Potporu nastavljamo za one sektore kojima je to najpotrebnije. Drago mi je da smo u ruralni razvoj ove županije izdvojili 727 milijuna kuna. Nastavljamo podupirati ove županiju, kao i cijelo područje Slavonije gdje smo za ugovorili 12,7 milijardi kuna za pet slavonskih županija. U narednih sedam godina namjeravamo realizirati slične projekte i pomoć koja će biti uložene u ostale ruralne dijelove Hrvatske kojima je potrebna dodatna potpora, rekao je premijer Andrej Plenković, uz nadu kako će nova ulaganja svakako označiti i demografsku obnovu tih područja.

M. S.