Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je grad Senj u pratnji šefice Kabineta ministra Ružice Njavro.
 
Uz gradonačelnika grada Senja Sanjina Rukavinu potpredsjednika Vlade Tolušića dočekali su saborski zastupnik Marijan Kustić, državni tajnik u Ministarstvu uprave Darko Nekić, zamjenik župana Ličko-senjske županije Vice Nekić, predsjednik Gradskog vijeća grada Senja Željko Tomljanović, zamjenik gradonačelnika grada Senja Jurica Tomljanović, v.d. pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela grada Senja Mislav Bilović i ravnateljica Dječjeg vrtića Travica Senj Dubravka Glavaš.
 
Ministar poljoprivrede Tolušić s gradonačelnikom Rukavinom i suradnicima održao je kratki radni sastanak vezan uz potpisani ugovor s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u prosincu 2018. o dogradnji Dječjeg vrtića „Travica“ u Senju. Postupak javne nabave predmetnih radova dogradnje vrtića je u tijeku.
 
Grad Senj će Programom ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.–2020., tip operacije 7.4.1 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, u provedbi mjere 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ i podmjere 7.4. „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, projektom dogradnje postojeće zgrade dječjeg vrtića „Travica“ u Senju povećati kapacitet vrtića za 32 djece. Prema projektu, nadogradit će se 4 nove prostorije – 2 jasličke i 2 vrtićke s pripadajućim popratnim sadržajima za ukupno 64 djece, a u tu svrhu srušit će se 2 postojeće (1 jaslička i 1 vrtićka). Također će se izgraditi i opremiti popratne prostorije za zaposlene. Planira se zapošljavanje četiri odgajatelja/ica, 1 pomoćnog kuhinjskog radnika te 1 spremačice, što odgovara Državnom pedagoškom standardu predškolskog odgoja i naobrazbe.
 
Ovim će projektom Grad Senj doprinijeti unapređenju kvalitete života lokalnog stanovništva kroz poboljšanje usluge pedagoškog odgoja i obrazovanja na području grada Senja, povećati kapacitet postojeće zgrade dječjeg vrtića te smanjiti nezaposlenost na području grada Senja. Ukupan iznos projekta je 6.377.891,25 kn, u čemu Ministarstvo poljoprivrede u navedenoj mjeri podupire projekt 90%, tj. s 5.564.872,13 kn, a Grad Senj vlastitim proračunskim sredstvima sudjeluje s 813.019,12 kn.
Također, Grad Senj je na istu Mjeru 7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ prijavio i projekt Senj centar – uređenje Pavlinskog trga. Cilj projekta uređenje je javne turističke infrastrukture i s tim povezano unapređenje turističke ponude temeljene na kulturno-povijesnoj baštini, kao i oživljavanje centra grada poboljšanjem uvjeta života građana.
 
Sastanku je na temu proizvodnje u drvno-prerađivačkom sektoru prisustvovao i predstavnik drvoprerađivača s područja grada Senja, vlasnik „Pilane Krasno“ Ivica Katalinić.
 
Gradonačelnik Rukavina zahvalio je ministru Tolušiću na pomoći i suradnji.
 
GS/ Foto: Dinko Brozičević