Stanovnike Otočca i Općine Brinje jutros su u 03,45 sati počeli drmati potresi. Seizmografi Sezmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su noćas u 3 sata i 45 minute umjeren potres s epicentrom 11 km sjevero-istočno od Otočca magnitude M=3.4 po Richteru. Na temelju magnitude je procijenjeno da se u epicentru osjetio intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.
Kako javljaju stanovnici sa područja grada Otočca, prvi potres osjetio se u 03,45 sati, nakon čega su uslijedila još tri potresa različitih jačina.
Pretpostavlja se da je epicentar bio u mjestu Glibodol, nedaleko Brinja , gdje se osjetionjjače. O snazi potresa i „drmanjem“ najbolje govori podatak da je brojne stanovnike šireg područja Otočca probudio prvi potres a zatim njih nekoliko, od koji je zadnji bio u 07,03 sati. Drmali su se prozori, tresli stolovi i stolice, tutnjava i lupa, probudilo nas je, a strah nas je uhvatio kad su se počeli redati novi potresi, pričaju neki od stanovnika Otočca.
Po prvim dojavama sa terena, štete za sada nisu prijavljene, no strah kod stanovnika još nije prestao i glava je tema razgovora.
Dražen Prša