Na Facebooku je jučer podijeljeno potresno svjedočanstvo mlade Otočanke koja je proživjela pravi pakao u borbi s koronavirusom. Svega nekoliko dana nakon što se zarazila stanje joj se drastično pogoršalo te je završila na respiratoru u KBC Rijeka. Iako su svi bili u čudu i u šoku jer je riječ o zdravoj mladoj osobi, njena priča je možda najbolji dokaz da koronavirus može biti itekako opasan za sve dobne skupine. Ova priča je i poruka svima da se nastave paziti i voditi brigu o sebi i svojim najmilijima.

Nikad nemoj reći meni se to ne može dogoditi. Život ima čudne navike da ti dokaže da griješiš.

S ovim bi počela svoje iskustvo sa Covidom 19.
Čuvajte sebe i svoje bližnje imali oni 10, 20, 50 ili 100 godina.
I nije istina da bolest napada samo bolesne i stare ja sam čisti primjer toga, primljena zdrava bez ikakvih bolesti u bolnicu samo s temperaturom i upalom pluca od Covida 19, i kroz nekoliko dana stanje se pogoršavalo da sam završila na respiratoru. Šok za moju obitelj jer liječnici javljaju da sam kritično da im nije jasno moje stanje, pitaju jesam kao mala ikada bolovala od čega jer napravili su sve pretrage i potpunosti sam zdrava osoba koja se ipak uspijela zaraziti s teškim simptomima. Ne želite ni zamisliti što su prošli u tih par dana jer i uz mene i oni su razvili simptome. Nakon respiratora moja borba još uvijek traje, još uvijek ne mogu samostalno disati, nit šetati, niti tko može k meni a započelo je 7.11.2020., zato vas molim da vam ne bude teško staviti maskicu, rukavice ili prati ruke jer ovo iskustvo ne bih poželjela nikome.
Bolnice su pune, nema respiratora, nema kreveta, nema medicinski sestara i tehničara i doktora a oni rade u onim odjelima 12 satne smjene i brinu o bolesnima,i opet idu svojim obiteljima s velikim rizikom. Zato zahvaljujem Covid timu KBC Rijeka i prenosim ovo jer su mi rekli da prenesem dalje i da zamolim da čuvamo jedni druge i poštujemo preporuke i da se molimo da čim prije završi jer ako ovako nastavi ne želimo ni zamisliti što se može dogoditi.

2020.godino ne ponovila se.

L.O./Facebook