U tekućoj turističkoj sezoni lako je uočiti da su doslovno sve destinacije prestigle lanjsku korona-godinu, a mnoge su brojčano dosegle i rekordnu 2019. Kakva je situacija po pitanju ribolova na „ljepotici boje opala“, kako se često i s pravom opisuje rijeka Gacka. Odavno proglašena najkvalitetnijom salmonidnom rijekom Europe, Gacka se i ove sezone svrstava u red ribolovnih destinacija koju revno posjećuju brojni ribolovci. Potvrdio nam je to Josip Orešković, rukovoditelj radne jedince za upravljanje rijekom Gackom.

-Na svu sreću lanjsku i ovu godinu po pitanju broja prodanih jednodnevnih dozvola ne možemo niti usporediti. Lani smo u cijeloj ribolovnoj sezoni prodali oko 700 dozvola, a ove godine u prvih sedam mjeseci 900 dozvola. Osim toga, vrijeme koje nam slijedi, odnosno konac kolovoza i rujan, tradicionalno su najposjećeniji. To je „ribolovna špica“ u kojoj očekujemo povećani broj ribolovaca, optimističan je Josip Orešković.

I na kraju svim ribolovcima na Gacki želimo uputiti tradicionalni pozdrav „Bistro“ koji bi u slučaju rijeke Gacke trebalo promijeniti. Budući je ona stalno bistra, čista i hladna. Na radost ekologa, riba i rakova.

L. O.