Povodom Dana  Grada Gospića, Svete Marije Magdalene, večeras su ulicama grada prodefilirale Povijesne postrojbe iz 20 pukovnija diljem Hrvatske. Kolonu je predvodila Lička pukovnija Gospić čiji je zapovjednik dr. sc. Joso Vrkljan nakon postrojavanja na Trgu Stjepana Radića podnio prijavak županu Ernestu Petryju i gradonačelniku Karlu Starčeviću.

Posebna atrakcija u večerašnjem mimohodu bija je povijesna postrojba „Bjelovarski graničari husari 1756.“ čiji će predstavnici u mimohodu jahati na konjima pasmine gidran. U mimohodu su uz povijesne postrojbe hrvatske vojske sa svojim točkama sudjelovali i  puhački orkestar Grada Gospića i mažoretkinje Grada Gospića.

Povijesna postrojba hrvatske vojske Lička pukovnija Gospić povijesna je postrojba Grada Gospića i Ličko-senjske županije, sačinjena od entuzijasta – hrvatskih domoljuba, vjernika koji vole domovinu i svoj zavičaj. Svrha postojanja povijesne postrojbe Ličke pukovnije Gospić su paradne uloge pri svečanostima, obredima i dočecima uzvanika, kada u svojim elegantnim i životopisnim odorama te samom pojavom svojih pripadnika uveličava spomenute događaje. Svojim djelovanjem su i dodatna turistička vrijednost Grada Gospića i Ličko-senjske županije, a nastupom i odorama plijene pažnju gdje god se pojave.

L.O.