Povijesni kuglački turnir za žene održan u Otočcu

U organizaciji Kuglačkog saveza Ličko-senjske županije u Gradskoj kuglani Otočac jučer je okončano prvo Pojedinačno prvenstvo u kuglanju za žene. Pravo sudjelovanja imale su sve registrirane kuglašice starije od 14 godina koje su se nadmetale u kategoriji 1X 120 hitaca mješovito.

U Ličko-senjskoj županiji registrirana su dva ženska kuglačka kluba: ŽKK „Gacka“ Otočac i ŽKK „Plitvice“ iz Plitvičkih jezera, pri čemu se ekipa Plitvica natječe u najvišoj Hrvatskoj ligi, dok su Otočanke vrlo jake u rangu II. Hrvatske kuglačke lige-zapad.

Na ovom pojedinačnom nadmetanju svoje umijeće pokazalo je 17 kuglašica. Pri tome je najuspješnija bila Ines Kolar iz ŽKK „Plitvice“ sa 587 oborenih čunjeva. Srebro je pripalo njezinoj klupskoj kolegici Marici Gračan s 567 čunjeva, dok se broncom okitila Ankica Draženović iz ŽKK „Gacka“ sa 562 oborena čunja.

Važno je za napomenuti da sve natjecateljice imaju pravo nastupa na Pojedinačnom prvenstvu regije-zapad, odakle će  najbolje natjecateljice steći pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju u kuglanju za žene.

L.O.