Povjerenik Luketić postao predsjednik Luketić

Boris Luketić
Boris Luketić

KORENICA- Na sinoć održanoj izvanrednoj izbornoj skupštini OO Hrvatske demokratske zajednice Općine Plitvička jezera za novog predsjednika izabran je Boris Luketić, dosadašnji povjerenik i aktualni načelnik Općine. Od 71 člana općinskog HDZ-a koji su pristupili skupštini, njih 70 glasovalo je za Luketića, koji je ujedno bio i jedini predloženi kandidat. Govoreći u uvodnom dijelu skupa Boris Luketić je upoznao članstvo sa sve boljim rezultatima rada stranke u toj sredini, pri čemu je istaknuo podatak o osnutku temeljnih ogranaka u svim mjesnim odborima ove općine. Nastavak vraćanja povjerenja u politiku stranke i prijem novih članova, mahom mlađih ljudi, Luketić vidi kao temelj novog napretka stranke. Izbornu skupštinu uveličali su predsjednik Županijske organizacije HDZ-a dr. Darko Milinović, župan Milan Kolić, predsjednik gospićkog ogranka Petar Krmpotić, predsjednik ŽO Mladeži HDZ-a Ivan Biljan, predsjednik općinskog HSS-a i zamjenik načelnika Općine Plitvička Jezera prof. Šimo Pavlović, kao i predsjednici ogranaka HDZ-a iz svih gradova i općina s područja Ličko-senjske županije. Dr. Milinović osvrnuo se na rad stranke na lokalnoj razini i komentirao neke aktualne događaje s hrvatske političke scene.
-Mi, članovi HDZ-a, imamo obvezu biti ponosni jer smo bili na putu stvaranja moderne Hrvatske, stvorene zahvaljujući idejama i viziji našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Moram se osvrnuti i na presudu HDZ-u kada su novinari oblijetali istaknute članove naše stranke i pitali jesmo li ponosni ili smo posramljeni. Pa ponosni smo što smo članovi najjače stranke u Hrvatskoj. Opet smo svi na nogama, i staro i mlado. Što nas više kleveću u medijima nekakvi Staze i Stazići, mi smo jači i ovdje iz Korenice poručujemo da će ovaj tim ponovno polučiti jednu sjajnu pobjedu. Reformirani komunisti okupljeni u SDP-u dali su nam Vladu apsurda, Vladu koja eksperimentira na svima nama. Kao da smo pokusni kunići. Kao liječnik ću spomenuti samo dvije stvari. Izdvajanja za zdravstvo su snizili da bi se poslije sve vratilo na staro. Pa se u bolnice uvodi smjenski rad pa se to povlači jer se pokazalo katastrofalnim. Takvih je primjera na pretek jer imamo Vladu bez vizije razvoja, bez vizije izlaska iz krize. Zato sam i poručio premijeru Milanoviću da nam se sretno vrati iz Australije, ali da tamo ostane što dulje jer nam tako pravi manju štetu, rekao je između ostaloga dr. Milinović i još jednom zahvalio HDZ-u Općine Plitvička jezera na sve boljim rezultatima u radu. Župan Milan Kolić osvrnuo se na neka prošla vremena iz kojih je HDZ unatoč teškoćama izašao čvršći nego li ikada prije.
-HDZ u ovoj općini i dalje služi narodu. Unatoč recesiji i problemima ovdje se planiraju projekti, gradi se i napreduje. Homogeni smo i zajednički nam je cilj ići naprijed. Stoga sam ponosan kada mogu reći da zbijamo redove, a entuzijazma nam ne nedostaje. Protivimo se nenarodnoj vlasti SDP-a koja nas želi gurnuti u nekakve neprirodne regije, vlasti koja sustavno ukida ustanove i institucije u ovoj županiji praveći od nas građane drugog reda. HDZ će i dalje ustrajati na opstojnosti Ličko-senjske županije, kao i na povratku svega onoga što nam je aktualna Vlada RH uzela ili uništila, kazao je župan Milan Kolić.
Skup je održan u sportskoj dvorani srednje škole, a po iskazanoj podršci govornicima osjećao se novi entuzijazam i zajedništvo, odlike koje su se zadnjih godina sve manje osjećale na hrvatskoj političkoj sceni. Euforični pljesak podrške pratio je ovu Izbornu skupštinu od početka do kraja, kada je Boris Luketić proglašen novim predsjednikom OO HDZ-a Općine Plitvička jezera.

 H. J.

Nastavak ispod oglasa