Povjerensto HDZ-a Grada Gospića položilo vijence i zapalilo svijeće ispred biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Tuđmana

Na današnji dan prije 98 godina rođen je prvi hrvatski predsjednik i osnivač Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman. Političar, povjesničar, državnik; čovjek koji je stvorio hrvatsku samostalnost i neovisnost. Na tragu njegove državotvorne ideje, razvoja demokracije i ostvarenju sna hrvatskoga čovjeka o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj, njegov lik i djelo ostaju trajna i neizmjerna vrijednost svima nama kao i našim budućim naraštajima.

S posebnim pijetetom, članice i članovi gospićke Hrvatske demokratske zajednice, zapalili su svijeće i položili vijenac ispred biste predsjednika Tuđmana uz prigodne riječi molitve gospićkog župnika vlč. Maria Vazgeča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izaslanstvu predvođenim predsjednikom Zajednice utemeljitelja  HDZ-a „dr.Franjo Tuđman„ Miroslavom Petryjem, bili su i predstavnici Povjerenstva GO HDZ-a Gospić,  Temeljnog ogranka grada Gospića, Mladeži HDZ-a i predsjednik Zajednice branitelja  HDZ-a „Gojko Šušak“ Ličko-senjske županije Pajo Brkljačić.

„Možete mi evo, uzeti i slobodu pa i život, ali ne i misao , ne i istinu, ne i moj prilog povijesti naroda kojemu pripadam!“ (dr.Franjo Tuđman)

L.O./HDZ GS