Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak protiv Stjepana Kostelca zbog Radio Otočca!

Poznato je da se gradonačelnik Gospića K. Starčević uvrstio u nečasnu elitu onih koji uredno krše Zakon o sprječavanju sukoba interesa. To je javno i bahato potvrdio  na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. Njegov kolega s liste (pazi sad!) nezavisnih, gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac ima više pokrenutih postupaka od strane Povjerenstava za sprječavanje sukoba interesa. Na službenim stranicama Povjerenstva može se pročitati da je donesena još jedna Odluka o pokretanju postupka protiv njega, što je  već treće po redu  očitovanje nadležnih tijela RH koje pozivaju Kostelca da sa Zakonom uskladi poslovanje i financiranje Hrvatskog radio Otočca. Isto je potvrdio i nalaz Državnog ureda za reviziju jer se  ovako više ne smije financirati HRO. U čemu je kvaka???

HRO je trgovačko društvo,  dakle  d.o.o. u kojem Veterinarska stanica d.o.o.( u  kojoj je Kostelac vlasnik sa 51,5 %) ima 30 % udijela u temeljnom kapitalu. Ujedno  je i gradonačelnik Otočca koji zastupa Grad sa 25 % udjela! Na ovaj način gradonačelnik Kostelac ima ingerencije nad 55% udjela radio Otočca. Pučki rečeno:ovaj medij je  u njegovoj milosti!!!

Nastavak ispod oglasa

Tako se iz Proračuna Grada Otočca radio Otočac sufinancira kao trgovačko društvo,  s većinskim udjelom gradonačelnika osobno. Ove godine u iznosu od 550 tisuća kuna. U praksi to izgleda apsurdno: gradonačelnik potpisuje virmane za financiranje trgovačkog društva čiji je večinski vlasnik. Novcem poreznih obveznika, dakako! To se u konačnici zove „pružanje usluga javnog informiranja“. Zapitajmo se što bi se dogodilo da se netko od novinara HRO drzne izgovoriti bilo što istinito kontra gradonačelnika? Pa radio Otočac bi se vjerojatno brzo ugasio, ili bi „zločesti“ novinar bio suspendiran, jer gradonačelnik  Kostelac (čitaj: suvlasnik  HRO) ne bi htio isplatiti plaće  i ostale troškove radija. Autocenzura novinara je svakako veliki uteg oko vrata demokracije. Kraj priče!

L.O.