Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u Gospiću održalo edukaciju dužnosnika, Starčević najavio rušenje Vlade RH

0

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa održalo je danas edukaciju za dužnosnike Ličko-senjske županije u Dvorani za sastanke Ličko-senjske županije. Sastanku su bili nazočni gotovo svi predstavnici Gradova i Općina, dok je u uvodnom dijelu skupa govorila zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

-Pozdravljam predsjednicu Povjerenstva u sprječavanju sukoba interesa gospođu Natašu Novakovići njezin tim. Smatram da su ovakve edukacije vrlo bitne u smislu provođenja zakonskih propisa. Osim edukacije, današnje predavanje bit će važno i u smislu preventivnog djelovanja. Uvjerena sam da ćemo na današnjoj radionici upoznati zakonske regulative koje se odnose na obveze dužnosnika u smislu sprječavanja sukoba interesa, rekla je zamjenica župana Orešković Brkljačić. Ovim riječima pridružila se predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

-Dužnost Povjerenstva je, između ostaloga, da educira državne dužnosnike. Danas ćemo se tijekom edukacije dotaknuti najčešćih primjera kršenja zakona, izjavila je kratko predsjednica Povjerenstva.

Edukaciji je prethodio susret gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića i Nataše Novaković čije Povjerenstvo zbog niza primjera kršenja zakona nedavno odredilo Starčeviću kaznu u iznosi od 10 tisuća kuna. Starčević je potom u nekim medijima navodio kako je „Nataša Novaković jedna nesretnica i da je bila pametna otišla bi u privatni sektor pa bi zarađivala tri do pet puta više. Povjerenstvo je hrpa maloumnih neznalica i pokvarenjakovića“, ustvrdio je tada Starčević.

Starčević je kazao kako je u Hrvatskoj na snazi kriminalni nakaradni zakon, te kako u njegovom slučaju nema sukoba interesa.

-Fućka mi se za kaznu od 10 tisuća kuna, kazao je predsjednici Povjerenstva za odlučivanje o sprječavanju sukoba Nataši Novakovići gradonačelnik Karlo Starčević. Starčević je poručio kako mu se fućka i za Zakon koji je na snazi i za ministra Malenicu.

– Prije 35 godine zaradio sam svoj prvi milijun u tuđem svijetu. Niti mrtav neću svoja upravljačka prava prebaciti, nastavio je.

Tijekom nastavka današnje edukacije Starčević je u nekoliko navrata isticao kako ima informacije o pljački te da je spreman uložiti 20 milijuna kuna da se sruši aktualna vlast u Hrvatskoj.

U zatvorenom dijelu sjednice Starčević je također iznio brojne primjedbe na aktualna zakonska rješenja, a istaknuo je i to kako radnici u njegovoj firmi zarađuju 2-3-4 tisuće eura mjesečno.

L.O.