Pozadina izjave „Jugoslavena“ Marasa i zašto to neke portale smeta, ali ne i Marasa!?!

Nakon zadnje Županijske skupštine zainteresiralo nas je zašto je Nikoli Marasu od strane župana uslijedila čestitka „Jugoslavenu“?. U početku smo mislili da je to u sklopu političkog folklora te smo i sami pomislili zašto župan to ističe ili možda čak i izmišlja?

Maras pred Bernardićem i članstvom nakon pobjede:“Ja sam Jugoslavn“!

No međutim dali smo si malo truda i kontaktirali s mnogim istaknutim SDP-ovcima koji su bili na tom sastanku gdje je bio i predsjednik Bernadić koji je i sam bio vidno iznenađen onim što je čuo. Kako kažu da se u svom govoru Maras zahvalio na povjerenju te istaknuo da je Jugoslaven, što su mnogi sa negodovanjem i iznenađenjem slušali. Zato je valjda izostala i medijska popraćenost posjeta Bernadića Gospiću-čovjek se nije htio sramotiti.

Marasu glasovi sela s pretežno srpskim stanovništvom, Benkoviću glasovi Hrvata iz gradskog jezgra SDP-a

 Službeni rezultati koje smo dobili pokazuju da je Maras pobjedio u Metku, Vrebcu, Mogoriću, a njegov protukandidat Benković u gradskim četvrtima odnosno centru Gospića. Tako ispada sa su stanovnici srpske nacionalnosti u mjestima sa većinskim srpskim stanovništvom izabrali predsjednika SDP odnosno Nikolu Marasa. Ta je demokracija ponekad čudna, ali rezultati se moraju prihvatiti. Ne bi trebalo niti Marasa osuđivati što se osjeća Jugoslavenom, jedino je neugodno za Marasa što su ti Jugoslaveni bili agresori i osjećati se danas Jugoslavenom uistinu je u najblažu ruku čudno, ali ostavimo to Marasu.

Kampanjom kod građana srpske nacionalnosti Maras pobijedio Benkovića koji nije polagao na glasove toga biračkog tijela  

Ne znamo zašto se Maras toga stidi, to je ipak demokracija. Kada je dobio čestitku na skupštini uvidjeli smo da je to istina budući nije reagirao, samo je dobacio da je to osobna uvreda. Ne znamo gdje je to on uvrijeđen? Župan je samo ponovio riječi koje je sam Maras rekao. Benković je najavio promjene u SDP-u ako pobjedi. Ponekad smo pisali i kritički o Benkoviću, ali sada je sigurno da se bar ne bi, s obzirom na obitelj kojoj pripada, izjasnio kao Jugoslaven. Ipak bi za SDP očito bila bolja pobjeda Benkovića, ali u unutarstranačke stvari ne treba se mješati. Lobiranjem kod građana srpske nacionalnosti Maras je dobio izbore na žaljenje urbananih članova SDP-a.

L.O.