Svako dana struka doznaje sve više detalja vezanih uz pandemiju COVID-19. Čak su i najtvrdokorniji oponenti ovakve situacije iz teorija političke zavjere, kao i ono koji epidemiju žele prikazati kao miniran poučak, počeli shvaćati kako je riječ o bolesti kojoj čovječanstvo mora stati na kraj. Kada će se ti desiti nemoguće je predvidjeti. U poodmaklim su fazama testiranja cjepiva u Belgiji, Rusiji, SAD, Engleskoj… Corona bi uskoro mogla postati povijest, ali do tada nam se valja pridržavati odredaba Stožera civilne zaštite i preporuka Zavoda za javno zdravstvo.

Na web-stranicama Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije pronaći ćete prije svega stručne i vrlo pragmatične savjete o neophodnim postupcima, pitanjima i savjetima kako se ponašati u slučaju da ste pozitivni na testiranje na korona-virus: 

Testirali ste se na SARS-CoV2 i dobili ste pozitivan nalaz ili ste bili u kontaktu s osobom koja je pozitivna na koronavirus. Potrebni su Vam odgovori na slijedeća pitanja:

-Koji je postupak za osobe u izolaciji i koliko treba biti u izolaciji?

-Trebam li biti u samoizolaciji?

-Kako utvrditi početak i kraj samoizolacije?

-Tko od mojih ukućana i mojih poznanika treba biti u samoizolaciji?

-Trebam li se testirati?

-Kako obavijestiti poslodavca?

Odgovore možete dobiti na sljedećim brojevima telefona svaki radni dan od 08 do 20 sati: 053/573-432 ili na 091/604-1309.

Za sve preporuke pratite https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/ 

Disciplinom i pravodobnim postupcima svakako možemo pomoći sebi, članovima svojih obitelji i svima s kojima inače  stupamo u kontakt.

ZZJZ Ličko-senjske županije/L. O.