Lička policija obznanila je detalje teške prometne nesreće koja se u subotu dogodila u Perušiću.

-U subotu, 15. veljače u 1.25 sati u Perušiću, dogodila se teška prometna nesreća kada je 20-godišnjak iz Perušića upravljao osobnim automobilom gospićke registracijske oznake i prilikom uključivanja u ulicu s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja su se kretala tom ulicom, već se uključio u ulicu kojom prilikom je u njegov osobni automobil udario skup vozila makarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak s područja Općine Vrgorac. U prometnoj nesreći je vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u Općoj bolnici u Gospiću, navodi se u priopćenju.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Otočca.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 21 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 1 prekršaj isteka važenja prometne dozvole. 

L.O./PULS