Pored monumentalne špilje Samograd, poučnih staza, netaknute prirode, botaničkog vrta i mnoštva ostalih  sadržaja Pećinski park Grabovača ima još jednu posebnost: šumske orgulje!!!

To je ideja i trud zaposlenika ove ustanove, a više o svemu rekla nam je ravnateljica Jelena Milković.

-Kada se Zadar na obali mora može dičiti morskim orguljama, zašto se mi u šumi ne bismo dičili šumskim orguljama?!? Na jednom  hrptu Grabovače sagradili smo vidikovac visine oko 10 metara. U toranj vidikovca smo ugradili šest cijevi kojima zvuk i snagu daje bura. Na tome području bura vrlo često puše pa te orgulje gotovo neprestano stvaraju zvuk vrlo sličan crkvenim orguljama.

Posjetitelji Pećinskog parka Grabovača su vrlo brzo prigrlili ovaj sadržaj, često ga pohode, pomalo se čude kako vjetar  neprestano stvara zvuk u tim cijevima. Osim toga, toranj sa šumskim orguljama je ujedno i vidikovac vrlo obljubljen među posjetiteljima, rekla nam je ravnateljica Jelena.

Vrijedna i domišljata ekipa PP Grabovača je još lani pokrenula radove na izgradnji filmske replike hobitske kuće iz Gospodara prstenova. Posao je prekinula zima i čim vrijeme to dopusti radovi će se nastaviti. Na radost djece koja jedva čekaju da se tijekom ove godine hobitska kućica otvori za posjetitelje!

L.O.