Pećinski park Grabovača iz Perušića  službeno je zatvoren za posjetitelje do 1. travnja ove godine. Ravnateljica Jelena Milković nam je potvrdila kako i sada zaprimaju brojne telefonske pozive pojedinačnih potencijalnih posjetitelja ili manjih grupa pa je moguće da se otvorenje najpopularnije špilje Samograd dogodi 1. ožujka,  mjesec dana prije najavljenog termina.

-Pozive potencijalnih posjetitelja smo zaprimali i u ovo blagdansko vrijeme. U periodu do otvorenja PP Grabovača iskoristit ćemo za pripreme i realizaciju mnoštva projekata. Kako na nacionalnoj razini, tako i za projekte koje ćemo aplicirati prema fondovima Europske unije. Prvi zahvat koji ćemo uskoro realizirati jest izgradnja dijela vodovoda za kojega će nam Općina Perušić osigurati 160 tisuća kuna. Zbog sve većeg broja grupnih posjeta uskoro ćemo izgraditi  novo parkiralište za autobuse jer nam se lani povremeno događalo da  u blizini ulaza u park nemamo gdje smjetiti mnoge autobuse. Tu je i mnoštvo projekata o čijim detaljima će javnost biti uskoro upoznata, optimistična je ravnateljica Jelena Milković.

Konac uspješne 2017. godine mlađahna družina iz PP Grabovača okrunila je veličanstvenom priredbom dolaska Djeda Božićnjaka u Grabovaču, a nakon toga su se iskazali kao suorganizatori humanitarnog Božićnog sajma u središtu Perušića.

M.S.