Precizno slijetanje „Basača – Šušanj 2018.“

Na Baškim Oštarijama je danas održana Županijska liga u preciznom slijetanju parajedrilicom (paragliderom) „Basača – Šušanj 2018.“. Organizator ovog takmičenja bio je Klub za slobodno letenje Fobos iz Gospića, koji također tijekom ove godine organiziraju još nekoliko natjecanja na području Velebita.

Na natjecanju je sudjelovalo 11 natjecatelja iz Gospića i Otočca (PK Leteći medvjedići i PK Sokolovi iz Otočca i KSL Fobos i KSML Fenix iz Gospića).

Nastavak ispod oglasa

Polijetalo se sa starta Basača iznad Kubusa, a cilj je bio u Šušnju iznad Karlobaga. Slijetalo se u zadanu točku, a nakon obavljenih letova rezultati su zbrajani za ukupni poredak. Najbolji je bio Milan Dujmović iz PK Leteći medvjedići, drugi je bio Branislav Javorina iz KSML Fenix, dok je treći bio Damir Cvitković iz Letećih medvjedića.

U ekipnoj kategoriji najbolji su bili parajedriličari iz PK Leteći medvjedići, drugoplasirani su bili sokolovi, a trećeplasirani Fenixovci.

Nakon završenog natjecanja, najboljima su pehari i medalje dodijeljeni kod lovačke kuće LD Kiza na Stupačinovu, a što je proslavljeno uz odgovarajuću zakusku.

Bruno Devčić, predsjednik Kluba za slobodno letenje Fobos, naglašava da Klub ove sezone namjerava još održati natjecanja u preciznom slijetanju „Basača – Karlobag“ i „Visočica – Čitluk“, te Hike&Fly utrku „Baške Oštarije – Ljubičko brdo – prelet“.Također navodi da tijekom cijele sezone Klub organizira besplatno osnovno upoznavanje sa parajedrenjem za sve osobe s područja Grada Gospića, te ovom prilikom moli zainteresirane da se jave Ivanu oko organizacije na broj 0981387216.

L.O./KSL FOBOS