Aktualna gradska vlast u tihoj kampanji

Da se u Gospiću spremaju novi izbori postaje sve jasnije, barem što se tiče aktualnog gradonačelnika Starčevića koji je objavama na službenoj stranici Grada nagovijestio svoje skore aktivnosti po gradskim naseljima, a time i početak kampanje.

Naravno, ne radi se o izboru za gradonačelnika, već o izborima za članove vijeća mjesnih odbora na području grada Gospića. Da su izbori blizu govori sama činjenica da su prošle četiri godine od prošlih izbora za mjesne odbore kada je HDZ pobijedio u 22 mjesna odbora, dobivši 106 od ukupno 110 mjesta. HDZ je bio uvjerljivi pobjednik po broju mandata. Ne treba ni spominjati koliko se stvari od tada promijenilo, pa i sama činjenica da HDZ više nema gradonačelnika iz svojih redova, što tada nije bio slučaj.

Da gradonačelnik Starčević kreće u mudru tihu kampanju govori obavijest građanima da kreće po gradskim naseljima sa održavanjem radnih sastanaka o temama lokalnog karaktera kao što su prostorni plan, ceste, rasvjeta, otpad, poljoprivredno zemljište i sl…

Gradonačelnik bez prave oporbe?

Svakako pohvalno, barem za ideju gradonačelnika, jer u gradu Gospiću trenutno i ne postoji kvalitetna oporba, barem po viđenom zadnjih godinu dana od kada je došlo do raspuštanja gradskog HDZ-a koji se zvukao u mišju rupu. O svim ovim lokalnim temama vodstvo HDZ-a nema stava ni prijedloga, a očito niti kvalitetnih ljudi koji bi raspravljali, pa ponekad i dali sugestije aktualnom gradonačelniku što da popravi po pojedinim naseljima.

Realno gledano HDZ-u ovi izbori svakako ne idu na ruku, samom činjenicom da nisu provedeni unutarstranački izbori u GO HDZ-a Grada Gospića i da ne postoji stvarno legitimno vodstvo sa izbornim mandatom, a samim time ni pravo stranačko vodstvo koje bi okupilo stranačku bazu po naseljima. Takav trenutni HDZ Gospića teško može parirati aktualnom gradonačelniku koji će zasigurno imati i izdašnu prešutnu pomoć članova SDP-a koji će dajući glas aktualnom gradonačelniku ostvariti svoje političke interese, prije svega pobijediti HDZ.

Posebno treba naglasiti da se radi o lokalnim mjesnim izborima, gdje se i lokalni SDP drugačije ponaša, posebice u slučajevima kada nema svojih jakih igrača kao sto je slučaj u Gospiću.

Gospodarske teme izvan fokusa politike

Bilo kako bilo, u ovoj kampanji oko gospodarskih tema neće biti puno razgovora, iako su one presudne za opstanak grada, pa bi samim tim morale biti u fokusu razvoja koji nažalost ovaj kraj idalje zaobilazi.

L.O.