Sudeći prema već realiziranim pripremama tradicijske izložbe „Jesen u Lici“ nema sumnje kako će jubilarna, 20. po redu izložba biti po mnogo čemu bolja od proteklih, uz redovne novitete i aktivnosti koje tu manifestaciju čine toliko posebnom. Čulo se to na konferenciji za novinare održanoj danas u dvorani Ličko-senjske županije gdje su osim župana dr. Milinovića sudjelovali njegov zamjenik Vice Nekić, pročelnica Odjela za gospodarstvo  Ana Rukavina Stilinović, ravnateljica Ličke razvojne agencije (LIRA) Martina Šuper i njezin zamjenik Andrija Brkljačić. Pri tome župan Milinović nije krio optimizam i zadovoljstvo tijekom priprema za ovu jubilarnu izložbu.

-Prije svega moram se zahvaliti svima onima koji su prije 20 godina krenuli s ovom manifestacijom koja je prerasla u najpopularniju i najveću tradicijsku izložbu u regiji. Svoj dolazak ove godine prijavilo je rekordnih 270 izlagača iz cijele Hrvatske i  inozemstva. Ovu manifestaciju zajednički priređuju Ličko-senjska županija i Lira, zahvaljujem se na pomoći i partnersvu Gradu Gospiću, dok svaki izlagač i svi sudionici daju svoj doprinos ovoj uspješnoj manifestaciji. Moram istaknuti da se „ 20. Jesen u Lici“ održava pod visokm pokroviteljstvom predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar Kitarović i pokoriviteljstvo predsjednika Hrvatskog sabora. Od ostalih visokih pokrovitelja moram se zahvaliti Ministarstvu poljoprivrede, Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao i Ministarstvu turizma. Dakle to su ministarstva na koja se „Jesen u Lici“ nadovezuje svojim sadržajima, rekao je župan dr. Darko Milinović. Partneri ovogodišnje izložbe su Hrvatske šume, Turistička zajednica Grada Gospića, Turistička zajednica Ličko-senjske županije i HOK. Ponovno dolaze izlagači iz Slovenije, BiH i Vojvodine. Najviše izlagača, njih 97, dolazi iz Ličko-senjske županije, a 21 s područja Grada Zagreba. Ove i mnoge druge detalje skore izložbe definirala je pročelnica Ana Rukavina Stilinović i ravnateljica LIRA-e Martina Šuper. I ove godine održat će se izložba ovce pramenke i goveda pasmine buša. Doznat ćemo tko ima najbolje sireve, rakije i med. Kao svojevrsni kuriozitet prikazat  će se pečenje pekmeza od šljiva.

Partneri-županije ove godine su Karlovačka i Sisačko-Moslavačka županija. Među najdosljednijim izlagačima ove izložbe  istaknut je Dječji vrtić „Pahuljica“ iz Gospića.

M.S./L.O.