GOSPIĆ- Unatrag nekoliko mjeseci Policijska uprava ličko-senjska svako malo izvještava javnost o dragovoljnoj predaji nelegalnog oružja, streljiva i eksplozivnih naprava koje su građani čuvali u privatnim arsenalima. Osim što su kršili zakon, vlasnici tih ubojnih sredstava dovodili su u smrtnu opasnost vlastite obitelji i sebe same. Zadnja dojava s terena dolazi nam iz Bukovca pored Perušića gdje je jedan mještanin zamijetio dvije ručne bombe M-57 zaostale iz Domovinskog rata. Pozvana je Policija i pirotehnička je ekipa preuzela bombe i potom će ih uništiti.

Povrat ubojnih sredstava koje građani nelegalno posjeduju i dalje se vrši bez ikakvih sankcija, pa Policija poziva građane da predaju sve ono što drže po kućama, gospodarskim zgradama ili „negdje vani, ali pri ruci“! Ukoliko iz bilo kojih razloga nisu u mogućnosti donijeti oružje u Policiju, dovoljno je nazvati najbližu Policijsku postaju i dogovoriti preuzimanje zabranjenog arsenala. Iz PU ličko-senjske učestalo pozivaju građane da vraćanjem oružja i ostalih ubojnih sredstava povećaju stupanj sigurnosti svoje obitelji, ljudi u njihovom okruženju, kao i vlastitu sigurnost. i

-„I ovom prilikom skrećemo pozornost građanima da akcija „Manje oružja manje tragedija“ još uvijek traje, te da bez bojazni na moguću kaznenu ili prekršajnu odgovornost minskoeksplozivna sredstva, oružje i streljivo koje neovlašteno posjeduju, mogu prijaviti najbližoj policijskoj postaji ili policijskoj upravi čiji će službenici izaći na svaki poziv te preuzeti predmete. Također skrećemo pozornost na činjenicu da se ostavljeni predmeti mogu zloupotrijebiti, te da do istih mogu doći neovlaštene osobe, a posebno djeca, što za posljedicu može imati i stradavanje.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost“, stoji u priopćenju Ureda načelnika Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnara.

M. S.