Jučer je bio radni dan za sve radne ljude, pa tako i za lupeže. PU ličko-senjska javlja kako je u Podumu, grad Otočac, nepoznati počinitelj provalio je u pilanu iz koje je otuđio motornu pilu u vlasništvu 46-godišnjaka iz Otočca. Dolaze hladniji dani pa su učestale krađe šume. U predjelu Ljubova, općina Udbina, nepoznati počinitelj posjekao je i otuđio tridesetak stabala bukve u vlasništvu 60-godišnjakinje s područja općine Plitvička Jezera. U Zaklopači, općina Plitvička Jezera, nepoznati počinitelj mrknuo je iz tri radna stroja u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Krku, oko 250 litara nafte. Trebat će čovjeku. Ili za vožnju ili za rad.

Ipak, najvažnije se dogodilo u Gospiću i Karlobagu kada su građani Policiji dragovoljno predali 217 komada raznog streljiva, vojničku pušku PAP 7.62 mm, 300 grama eksploziva i 29 aluminijskih detonatorskih kapisli, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
Policija poručuje: Pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

L. O./PU