Foto: MUP/Ilustracija

Čini se da su vlasnici nelegalnih arsenala počeli sve intenzivnije razmišljati o dragovoljnoj predaji oružja, streljiva i ostalih ubojitih materijala. Svako malo iz Policijske uprave nas obavijeste o takvim koracima. Zadnja informacija govori kako je jedan Gospićanin dragovoljno predao šest (6) ručnih bombi i jednu tromblonsku minu, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu PU ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Budući je diskrecija u ovakvim slučajevima zajamčena, doista bi bilo zanimljivo čuti razloge zbog kojih netko 20 godina nakon rata doma drži bombe i ostala zakonom nedopuštena ubojita sredstva. Nema sumnje da je ovo najbolji način povećanja stupnja sigurnosti sebe, svoje obitelji i prijatelja. Nedavni slučajevi nehajnog odbacivanja bombi na javnim površinama završili su tragično i ponovno su podsjetili građane kako je dragovoljna predaja oružja, streljiva i eksplozivnih naprava ipak najbolji izbor u ovakvim situacijama. Policija i dalje poručuje:
„Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak .Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost“!!!

L. O.