Predao pušku, dva pištolja i hrpu streljiva

0

Jedan građanin jučer je u Otočcu dragovoljno predao 254 komada raznog streljiva, 2 pištolja i pušku s glatkim cijevima, što je policijski službenik izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

-I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti, navode iz policije.

Iz policije se zahvaljuju svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građane koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju.

-Sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost, poručuju.

L.O.