Predao se Darko Amić-Dragi: Zajedno sa sinovima prijetio je ubojstvom načelniku Udbine

Treći član obitelji Amić, Darko Amić Dragi iz Perušića, sam se u ponedjeljak predao policiji gdje je došao uz pratnju odvjetnika i ide u istražni zatvor zbog prijetnji načelniku Udbine, doznaje RTL.

U petak su njegovi sinovi Bajo Amić zvan Bajica i njegov brat Darko Amić iz Perušića, također privedeni na Županijski sud u Karlovcu gdje su ispitani i određen im je istražni zatvor.

Nastavak ispod oglasa

PU ličko-senjska ih je kazneno prijavila zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijetnje, odnosno da su prošloga četvrtka ubojstvom zaprijetili 35-godišnjem načelniku Udbine Josipu Seučeku.

Problem nekontrolirane ispaše stoke

Općinsko državno odvjetništvo iz Gospića objavilo je da istragu provode zbog sumnje “da su zajedno sa 49-godišnjakom, 20. siječnja 2022. u jednom ugostiteljskom objektu u Udbini, uputili riječi prijetnje 35-godišnjem oštećeniku vezano za njegov rad i postupanje, a s ciljem da ga ustraše”, čime su kod njega izazvali “osjećaj straha i nesigurnosti”.

Načelnik Udbine Josip Seuček rekao je ranije Hini da se radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaše nečuvane stoke u vlasništvu više obitelji, direktno na štetu drugih poljoprivrednika, ali i o ugrožavanju sigurnosti ljudi u prometu, također zbog nekontroliranog kretanja njihove stoke.

Policija je ranije izvještavala o naletima vozila na konje koje Amići i njihova rodbina ostavljaju bez nadzora, a za što su neki od njih već bili pravomoćno kažnjavani.

l. O.