U vremenu od 15. studenoga do 15. prosinca povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti Osnovna škola Silvija Strahimira Kranjčevića Senj organizirala je niz predavanja i radionica na ovu temu. Slično se nastavlja u ponedjeljak, 2. prosinca kada će od 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Milutina Cihlara Nehajeva održati predavanje “Djeca s licima koja sjaje – Glowkids“.

Ovo predavanje prikladno za sve uzraste održat će dr. Ivan Burcar. Dr. Ivan Burcar, specijalist opće kirurgije, subspecijalist kardijalne kirurgije koji radi u Klinici za kardijalnu kirurgiju KBC-a Zagreb. Uz svoj posao dr. Burcar posvetio se istraživanju tjelesnih i psihičkih posljedica ovisnosti djece, ali i odraslih o tehnologiji: pametnim telefonima, tabletima, društvenim mrežama, video igricama.

Budući je razgovor na ovu temu povod za razmišljanje i djelovanje roditelja, odgajatelja, učitelja i drugih stručnjaka u nastojanju da se podigne svijest o potrebi kontrole masovnog razvoja ovisnosti o tehnologiji djece, ali i odraslih. Osim toga bit će to prilog poticajima za razvijanje zdravih životnih navika i zdrave komunikacije. Bez mobitela i tableta.

L. O.