ZZJZ Ličko senjske županije

Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije uputio je poziv na predavanje „Što je to PTSP i kako se s njim nositi“. Predavanje će se održati u KIC-u Gospić u petak, 5.travnja u 17 sati u sklopu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Ovaj se dan obilježava svake godine s ciljem promocije zdravlja te preventivnog djelovanja.

U fokusu ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja je dostupnost usluga za zaštitu općeg zdravlja stanovništva i to dostupnost u teritorijalnom i ekonomskom smislu.

“Želja nam je ovom javnozdravstvenom akcijom doprinijeti boljem razumijevanju i jačanju svijesti  što to znači opća dostupnost zdravstvenih usluga – da bi usluge i podrška trebale biti svuda i svima jednako dostupne.  K tome bismo kroz stručno predavanje željeli dati svoj doprinos destigmatizaciji  postraumatskog stresnog poremećaja (PTSP-a) i to u kontekstu specifičnosti naše lokalne zajednice, koja je bila izravno izložena ratnim događajima što i danas ima implikacije na kvalitetu života naših sugrađana. Nadalje, smatramo važnim da naše sugrađane informiramo koje sve oblike pomoći i podrške mogu dobiti u svom neposrednom životnom okruženju”, priopćeno je iz ZZJZ Ličko-senjske županije.

Predavanje je namjenjeno svekolikoj javnosti, a posebice hrvatskim braniteljima, pripadnicima HV-a i policije te svim građanima (civilima) koji su bili izravno pogođeni ratnim događanjima.

L.O.