Sto dana ničega!

Čini se da su sve veće razlike između predizbornih obećanja nekih aktualnih čelnika gradova i općina, i onoga što su izvršili u ovih 100 i kusur dana od kada su na vlasti.

Temelj predizbornog programa MOST-ovca Stjepana Kostelca u Otočcu bio je  otvaranje radnih mjesta. Umjesto toga Otočac napušta sve više mladih obitelji jer posla nema niti za lijek. Slično je i još više  obećavao  gradonačelnik Gospića Karlo Starčević, uz cijeli popis beneficija koje građani nikako da osjete. U ovu plejadu neispunjenih obećanja svakako valja uvrstiti i načelnika Općine Plitvička Jezera Antu Kovača koji se također nije najbolje snašao u novoj ulozi.

Tijekom preizborne kampanje Kovač je isticao parolu „Stop“. Obećao je Kovač sebi smanjiti plaću, ali je pri tome zaboravio da Općinsko vijeće određuje visinu koeficijenta, odnosno plaće načelnika, a to iz “nekog” razloga nikako da dođe na vijeće.  Obećao je povećati stipendije studentima, ali do danas nije objavljen službeni natječaj za stipendiranje. Također je obećao prodati jedno službeno vozilo, a novac preusmjeriti studentima. Umjesto toga Kovač vozi privatni automobil, a kilometražu naplaćuje Općini. Obećanja je bilo tako mnogo, a realizacije tako malo.

Svima spomenutim u ovome članku zajedničko je to da kukaju kako novca nema, zanimljivo je kako ga je dosad uvijek bilo.

L.O.