Predkarnevalska i karnevalska događanja u Senju

0

U Senju će od 5. do 8. kolovoza  ove godine službeno trajati 39. Međunarodni senjski ljetni karneval. Predkarnevalsko  raspoloženje počinje već u ponedjeljak, 2. kolovoza kada će na glavnom gradskom Trgu Cilnica, na kojemu će se tijekom karnevalskog tjedna održavati plesne zabave uz živu muziku, nastupiti grupe Fortunali i Point. U utorak, 3.kolovoza na Pavlinskom trgu s početkom u 19,00 sati održat će se atraktivni maškarani festival ulične košarke, a kasnije će na Cilnici građane i turiste zabavljati Strings bend i Angels. U srijedu, 4. kolovoza nastupit će Miroslav Škoro i grupa Fortunali.

Svečano otvaranje 39. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala slijedi u četvrtak, 5. kolovoza u 21,00 sat na Trgu Cilnica, a uz Maju Šuput i sastav Ad – Libitum zabava će trajati do jutra. Program se nastavlja u petak, 6. kolovoza kada će na Pavlinskom trgu u 18,00 sati biti izvedena satirična predstava, nakon čega će na glavnom gradskom trgu koncert održati grupe Strings bend i Point.

Karneval će svoj vrhunac doseći u subotu, 7. kolovoza kada će s brda Nehaj u 19,00 sati krenuti velika atraktivna međunarodna karnevalska povorka koja će prodefilirati gradom, a nakon čega slijedi zabava do ranih jutarnjih sati uz Super Novu i senjski Trio Marinero.

A.P.