Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na obilježavanju 25. obljetnice operacije „Medački džep“

0

U nedjelju, 9. rujna navršava se 25. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Medački džep“. Ovogodišnju obljetnicu zajednički organiziraju Ministarstvo hrvatskih branitelja, Klub ratnih veterana 9. gardijske brigade „Vukovi“ i brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata. Prisjećanje na ovu veličanstvenu pobjedu započet će svetom misom za sve poginule hrvatske branitelje koja će se održati u katedrali Navještenja blažene djevice Marije u Gospiću s početkom u 9 sati. Nakon toga održava se komemoracija uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spome-obilježja svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama rata.

O povijesnim dosezima ove operacije  doznat ćemo tijekom svečane akdemije koja će se održati u dvorani kina „Korzo“ s početkom od 11 sati. Očekuje se nazočnost  nekoliko visokih državnih izaslanstava na čelu s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović.

Oglas

Tijekom cijeloga dana na Trgu Stjepana Radića bit će izloženo naoružanje i  oprema Hrvatske vojske. Postrojba „Krila Oluje“ će tijekom dana pokazati dio svojih znanja i vještina  i na taj način dati svoj obol obilježavanja četvrt stoljeća od uspješne operacije „Medaćki džep“ koja je svojim ishodom utjecala na nastavak rata na širem području Like.

M.S.