GOSPIĆ – Povodom obilježavanja Dana Ličko- senjske županije i datuma rođenja dr. Ante Starčevića izaslanstvo Županije  će posjetiti Spomen dom dr. Starčevića u Velikom Žitniku. Osim toga, izaslanstvo će odati počast prvom hrvatskom predsjedniku dr.Franji Tuđmanu i svim poginulim hrvatskim braniteljima, priopćeno je iz Kabineta župana.
U 10 sati u Gospićkoj katedrali služit će se sveta misa, dok će se s početkom u 11 sati u kinu „ Korzo „ održati svečana sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije.
Izuzetnu čast u obilježavanju Dana naše Županije iskazati će svojom nazočnošću i prigodnim govorom predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.
Prigodnim govorima obratiti će se akademik Željko Reiner, potpredsjednik Hrvatskog sabora i osobni izaslanik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Tomislava Karamarka, Darko Milinović, predsjednik Županijske skupštine Ličko – senjske županije i saborski zastupnik , Tomislav Tolušić, virovitičko – podravski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija i Milan Kolić, ličko-senjski župan.
Na svečanoj sjednici u povodu Dana Županije uručit će se javna priznanja, godišnje nagrade i zahvala Ličko-senjske županije za osobiti doprinos razvoju gospodarstva i društvenih djelatnosti za 2015. godinu.
Nakon svečane sjednice Predsjednica Republike Hrvatske održati će sastanak s obrtnicima, poduzetnicima i gospodarstvenicima s područja Županije.

L.O./LSŽ