Predsjednica RH:“Oduvijek sam bila oduševljena Senjom“!

2

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila je danas Senj. Primio ju je gradonačelnik Sanjin Rukavina, zajedno s članovima Gradskog vijeća, najbližim suradnicima  i čelnim ljudima senjskih poduzeća i  ustanova. Nakon razgovora s domaćinima predsjednica se obratila novinarima.

-Oduvijek sam bila oduševljena Senjom, njegovom poviješću, kulom Nehaj i svim onim  što je Senj  učinio za hrvatsku opstojnost i kulturu. Ovo je jedno središte  gdje i dalje moramo razvijati turizam, ali prometnu povezanost te sve ono što život građana čini boljim. U razgovoru s domaćinima čula sam podatak da su ovaj grad i Ličko-senjska županija na prvome mjestu po povlačenju sredstava iz EU fondova po glavi stanovnika. Realizirani su brojni projekti na korist cijeloj zajednici i uvjerena sam da će se tako i nastaviti, rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Upitana od strane novinare za komentar o protekloj požarnoj sezoni predsjednica je rekla kako je već razgovarala sa vatrogascima u Perušiću i najavila susret s ostalim vatrogascima s ovog područja.

-Želim se posebno zahvaliti našim vatrogascima na svemu onome što su ovoga ljeta, ali i inače, učinili na gašenju požara. Uz nadljudske napore i  unatoč ograničenjima u opremi i novčanim sredstvima ti su ljudi učinili prave podvige. Nedavno sam rekla i opet ću ponoviti da o vatrogastvu i vatrogascima treba voditi računa i skrbiti tijekom cijele godine, a ne samo u vrijeme kada su spašavali opožarene dijelove Hrvatske, kazala je između ostaloga predsjednica RH tijekom boravka u Senju.

M.S./N.M.