Predsjednica Vlade Kosor otvorila Narodnu knjižnicu i čitaonicu Ogulin

0

– Čitajte, puno čitajte i učite, to je najveće bogatstvo koje vam nitko ne može uzeti. Ovo je važan kulturni, znanstveni i obrazovni objekt u koji smo puno uložili zbog budućnosti ovoga grada i čitave Hrvatske. Bez obzira na krizu i teška vremena, Vlada je sudjelovala s respektabilnih 9,2 milijuna kuna – poručila je premijerka Jadranka Kosor na otvorenju novouređene Narodne knjižnice i čitaonice Ogulin kojoj će, uime Vlade, donirati knjige.

Riječ je o 1145 četvornih metara prostora u sklopu kojeg se nalaze knjižnica, internet caffe, prostor za predškolce i polivalentna dvorana u kojoj će se održavati sjednice gradskog vijeća, ali i mnoge druge aktivnosti. Uređenje objekta, a riječ je o nekadašnjem Domu HV-a koji je MORH prije osam godina darovao Gradu Ogulinu, stajalo je 18 milijuna kuna. Od tog je iznosa 9,2 milijuna s računa Vlade.

Oglas

Premijerka Jadranka Kosor u Ogulin je došla u pratnji ministara Branka Bačića, Martine Dalić te Jasena Mesića, čije je ministarstvo najviše pomoglo u uređenju nove Narodne knjižnice i čitaonice. U govoru je, između ostalog, naglasila da će Hrvatska od 1. srpnja 2013. postati članicom Europske unije, kako je to posao koji je njezina Vlada odradila te kako su ponosni na taj posao koji je iznimno važan za budućnost zemlje.

No, nakon govora, u kojem nije bilo predizbornih obećanja, ni premijerka niti ministri nisu htjeli dati nikakve izjave za medije, pa su novinari ostali uskraćeni za komentar o uhićenju Josipa Boljkovca, prvog i tada HDZ-ova ministra unutarnjih poslova, te o predizbornoj kampanji i njezinu financiranju. No, doznajemo da je premijerka tijekom dana za jednu radijsku postaju kratko komentirala uhićenje izjavom da te vrste zločina nikada ne zastarijevaju.

IŠ/VL